Ośrodek Pomocy Społecznej w Radkowie zs. w Ścinawce Średniej


Idź do treści

Menu główne:


Efekty Podprogramu

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020


1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Radkowie zs. w Ścinawce Średniej z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy z Bankiem Żywności we Wrocławiu oraz z TPD "Koło Wiejskie" w Wambierzycach realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 - czerwiec 2019.


2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana,
herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet i kabanosy wieprzowe, filet z makreli
w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym)

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 448 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego, gminy Radków.

4. Łącznie wydano osobom potrzebującym:
- 15 145 ton żywności;
- 1200 paczek żywnościowych;


Powrót do treści | Wróć do menu głównego